"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

неделя, 20 ноември 2011 г.

И два дена търсили...

Преди няколко дни ми споменаха за някакво чудо на хипермаркетите - Jumbo. Въпреки че го свързвах само с детски играчки, ме увериха, че там имало какво ли не... включително домашни потреби, дрехи и коледна декорация. Последното ме накара да се заканя "Щом взема втората заплата - отивам там."

Вчера се падна Денят. От една страна ми казаха, че е близо до Метро. А в Интернет открихме, че е около Кауфланд... срещу "поляната пред бл. 4". Тъй като и двата ориентира водеха към един и същ тотално непознат за мен район, се доверих на кимването на шофьора Стънчо. Което значеше "Да, разбрах". В крайна сметка вчера се въртяхме, въртяхме, въртяхме. Спряхме. Включихме GPS. Опитахме се да въведем "бл. 4"... шах и мат :) Извадихме добрата стара карта. Забелязахме някакъв блок 4. Тръгнахме към него. И отново се въртяхме, въртяхме, въртяхме. Писна ни и се отказахме.

По-късно бат' Гугъл ни светна, че имало и друг, непознат ни Кауфланд. Та с нови сили днес открихме Jumbo!

Два съвета - не отивайте там без пари и в никакъв, ама в никакъв случай не влизайте вътре с дете :D

С други думи - да, търсенето си струваше. Говорим за гигантски магазин, пълен с толкова цветни и идейни стоки на достъпни (да не кажа даже ниски) цени. И наистина много коледно настроение.

Най-забавното е, че този Jumbo го знам къде е в Бургас, а тук... търсихме 2 дена :)

15 коментара:

Ondine каза...

А като влезете с дете вътре,му дайте да си избере 1-2 играчки/добре,че има и на нормални цени/ и нека само да си ги носи:))))Така са му заети ръцете и спира да иска други:))));)

Plamena Markova-Koleva каза...

Между другото, наистина родителите вътре процедираха точно така и децата бутаха разни камиончета и колички между редиците :D

Detelin Markov каза...

Е чак да си заслужава два дни търсене ли? :D И има ли Дядо Коледа там, защото иначе не отивам :))

E не се съмнявай в думите на Онди, вряла и кипяла е в джъмбо :))

Plamena Markova-Koleva каза...

Доди, идея си нямаш колко много Дядо Коледовци има там... под каква ли не форма :D

почивки лято 2012 в Турция каза...

за да влезнеш в такива магазини с дета трябва да си луд, поздрави

онлайн супермаркет каза...

Аз много го обичам този магазин и за щастие е на 5 мин. пеша от нас на бул. България. Винаги когато сме канени на гости по повод някой малък палавник или палавница (а такива много около нас, защото братовчеди и приатели изпонародиха челяд и всяка година ходим на по 6-7 детски рожденни дни) това ни е спасителният план Б. Казвам спасителния, защото план А е да обиколим магазините след работа, което е почти невъзможно ние работим до към 7, а магазините затварят към 7 и 30. Е винаги отиваме в Джъмбо, който работи до 9 мисля и е евтино!

доставка на вино каза...

И ние предпочитаме да пазаруваме в Джъмбо, когато ходим на гости на приятели с деца. Но има и доста неща за големи, по нещичко за майките и за бащите. Имат огромен асортимент и няма начин да излезете с празни ръце!

Екскурзии Лондон каза...

В магазина Джъмбо има всичко. Особено за децата и тъй като е голям става е за малка разходка особено през зимата. Добре са го измислили с празни ръце човек от там няма как да излезе. Фирмена тактика.

дайвинг сипадан каза...

Джъмбо е един доста голям магазин, но имайки предвид и колко сгради има около него и като не сте ходили е нормално малко да се по загубите,особено след като не ви е обяснено както трябва, но все пак сте стигнали до целта.Видяли сте къде не е.На мен също първоначално като ми казваха за този магазин веднага го свързвах за детски магазин, пълен само с различни видове играчки, а и самият му надпис е с такива шарени букви, че придобивам веднага подобна асоциация.Но когато го посетих останах силно очарована от богата гама на предмети, които предлага и то на изключително добри цени.Има всичко и за всеки.Със сигурност в подобен магазин няма да се отървеш само с разглеждане, а все ще се излъжеш да купиш нещо, дори и да не ти трябва.

био продукти каза...

Заглавието е много забавно.Сещам се за моите приключения с приятели като тръгнем да търсим нещо и буквално го търсим с часове.Много е неприятно, особено след като са ви казали и не точен адрес!А като тръгнеш няма отказване.Важното е че в крайна сметка сте го намерили, така разглеждането му е било още по приятно предполагам.В този магазин има всичко, да не излезе като реклама, но от та с празни ръце е трудно да излезеш.Все ще се спреш на нещо дори и мъничко.Цените са приемливи.Има от дрехи, до всякакви неща за дома и магазини за храна всичко.

нова година Лондон каза...

Важното е че на края сте го намерили този хубав магазин.Има всичко в него.

маркови парфюми каза...

Страхотна история. Хем София не е чак толкова голяма, но пък като не знаеш дадено нещо или по скоро даден обект къде се намира, може да си загубиш толкова много време в лутане и търсене. Все пак на края сте го намерили. В магазина има всичко и е на добри цени. Може спокойно да се облечеш и да си купиш нещо за дома. Всякакви дребни неща има. Друг път като сте тръгнали на някъде по-добре потърсете информация за местонахождението му по интернет, че иначе става леко объркване. Хората едва ли умишлено така са ви обяснили но...Сега по край идващите празници дано пак има леко намаление и голям избор на коледна украса както обикновено.

туроператори каза...

леле много сложно е било щом и карта сте вадили..." Спряхме. Включихме GPS. Опитахме се да въведем "бл. 4"... шах и мат :) Извадихме добрата стара карта. Забелязахме някакъв блок 4. Тръгнахме към него. И отново се въртяхме, въртяхме, въртяхме. Писна ни и се отказахме." но все пак като не ви е обяснено както трябва е нормално София да не е малък град където този магазин да е единственият, все пак важното е, че сте го намерили и в него има уникални неща и наистина са на приемлива цена.

дайвинг сипадан каза...

хахаха страхотни съвети давате към , които ще се присъединя и аз..."Два съвета - не отивайте там без пари и в никакъв, ама в никакъв случай не влизайте вътре с дете.С други думи - да, търсенето си струваше. Говорим за гигантски магазин, пълен с толкова цветни и идейни стоки на достъпни цени. И наистина много коледно настроение..." така е там има абсолютно всичко и дори това което не ви трябва пак е възможно да си го купите и са на добри цени което е още по примамливото на магазина.

дайвинг египет каза...

хахха ужасно, добре че на скоро ходих и аз и то за първи път , но бях с човек,който знае, иначе и нас ни чакаше същото. Явно всеки си е намерил някакъв път или зависи от коя посока идва и става объркващо като обясняват, особено ако го правят като мен..." От една страна ми казаха, че е близо до Метро. А в Интернет открихме, че е около Кауфланд... срещу "поляната пред бл. 4". Тъй като и двата ориентира водеха към един и същ тотално непознат за мен район, се доверих на кимването на шофьора Стънчо. Което значеше "Да, разбрах...." в повечето случаи за да спрат казваме, че всичко ни е ясно но после се оказва, че не е така.