"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

петък, 12 юли 2013 г.

Ухилена като тиква... днес.

На света се появи още един магистър.

И той е доволен, че най-после се свърши и... горд, че успя да напише нещо любопитно и интригуващо (в следработно време). Изцяло практически насочена магистърска теза, посветена на въпроса "как се печелят пари от култура".

Във вторник мина защитата. Не много бързо, но успешно. От сряда до края на седмицата съм се посветила на активна почивка.

Днес обаче тотално се отдадох на удоволствия. Обяд с мама във вече любимия ми руски ресторант (където сметката пристига в матрьошка). Който не е бил, да се обажда да го водя.

А след обяда навън най-после се заоблачи и леко захладня. Кеф. И ей така, без да търся, открих перфектната рокля. Тя е цветна, тя е дълга (не, аз не съм ниска)... и май леко ще се скъсява. Но най-важното, голямото търсене на рокли мина и замина преди седмица... или две? Разбира се, взех я. Без да правя опит да се пазаря, намалиха цената. Странен ден.

След това тръгнах към второто място (след морето), където мога да стоя с часове и да достигна до нещо близко до състоянието на нирвана. Библиотеката. Купища книги, които можеш безплатно да си прибереш вкъщи. Кеф на квадрат. Ей сега вече мога най-после да си чета само и единствено за удоволствие. Докато оглеждах рафтовете, се усетих, че от месеци (всъщност от март) не съм идвала да си избирам книга. Бях точно като онази класическа картинка - дете в магазин за бонбони. Ухилено като тиква с широко ококорени очи.


Тръгнах си с "De Profundis" на Оскар Уайлд и "Париж, моят Париж" на Димо Райков.

И, за да бъде денят наистина перфектен, заваля. Точно като се прибрах... с най-вкусната поничка с шоколад, която от седмици дебна да улуча в близката пекарна. Омазах се до уши с шоколад. И, на всичкото отгоре е петък ;)

5 коментара:

Violka-Antevasin каза...

И сега... ще се чете? Нека голямото четене зачнеее... сега!! :D:D:D

Plamena Markova каза...

3... 2... 1... четем! :D

who I used to be каза...

Еее, звучи пефектно... :) Честита рокля! Знам какъв кеф е да си намериш най-после това, което търсиш. А книгите и аз съм ги подкарала и си намирам още и още... само да видим дали ще ги прочета наистина. Приятна почивкааа! :)

Plamena Markova каза...

Мерсииии ;)

Анонимен каза...

Мило момиче, мой читател ме насочи към Вашия блог, където Вие ме зарадвахте с избора си на моята книга "Париж, моят Париж..." Тази книга е специална за мен, толкова много читатели ми писаха, а и пишат ... Ненапразно тя се нареди в топ 20 на 20-те най-четени и продавани книги на ИК "Хермес" за цялата история досега на издателството. Надявам се, ще ми пишете, като прочетете моето откровение за Париж, този вълшебен град. А като дойдете тук, ще Ви покажа някоя от тайните на Париж, които вежду другото също съм описал в друга моя книга - "55 тайни на Париж",.. Но все си е по-друго човек на място да усети вълшебството и магичността на този град-човек...Поздрави!
Димо Райков