"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

понеделник, 21 юли 2014 г.

Да ползваме ли услугите на застрахователни компании

Изключение в блога: платена (неавторска) публикация

Наясно сте, че винаги можете да попаднете в непредвидена ситуация, която да остави вас и близките ви без средства. Знаете, че застраховката е добър начин да се защитите от бедствия и злополуки. Проблемът е, че нямате доверие на нито една от всички застрахователни компании. Чудите се дали да не спестявате средства самички и да ги държите у дома или на депозит в банка. Да, това също са варианти. Помислете обаче дали са най-добрите. Вижте и няколко причини, поради които е добре все пак да се ползват услугите на застрахователни компании.

Средствата ви са гарантирани
Независимо какво се случва с избраната от вас застрахователна компания средствата ви са гарантирани. Ако държите спестените пари у дома или в депозит, много по-лесно можете да се изкушите и да похарчите част от тях за нещо не толкова важно.

В случай на нужда получавате по-висока сума, отколкото ако спестявате и държите парите у дома
Месечната вноска за вашата застраховка се изчислява от застрахователния агент на база на дохода, който получавате, плановете ви за бъдещето, рисковете в професията ви, наличните ви кредити и какво ли още не. Дори тази вноска да ви се струва малка, в случай на нужда получавате доста добра сума. Ако държите парите си в къщи, ще имате само това, което сте заделили. Ако ги сложите на депозит, зависите от неособено високия лихвен процент, който предлагат банките. Различните застрахователни компании ви осигуряват по-висока крайна сума.

И това са само две от основните им предимства. Запознайте се с историята, текущото положение и продуктите на застрахователни компании като MetLife. Това вероятно ще ви убеди да ползвате по-печеливши за вас услуги.