"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

вторник, 16 юни 2015 г.

Кой мазохист пусна мухата...

... на родителите да дават на малкия човек да яде сам?

Моля, да ми се представи веднага!

За да му връча един брой прахосмукачка, един брой парцал, един брой гъбичка, куп броя салфетки... по няколко пъти на ден.

А още дори не съм й дала сама да хапне нещо класически цапащо като пюре, супа или следобедна закуска с кисело мляко. Засега успява да омаже всичко с ориз, малки парченца домашна баничка или рогче с извара... и любимото ми - кус кус или жито. Все още ги намирам навсякъде, изпадат от дрехите, мушкат се и в памперса :))))

Като оставим тези дребни домакински неволи настрана,

от миналия четвъртък, 11 юни, навлязохме в нов, изключително забавен етап от съвместния ни живот.

Мая се сдоби със столче за хранене,

а аз - с време да доприготвя храната, без един брой 1-годишен човек да се сърди, докато ме държи за краката и не ме оставя да направя и крачка.

Сега просто я слагам в столчето... при което тя вече е изключително щастлива, защото усеща, че манджата е близо... закопчавам й коланите, давам й чашата с вода, за да спечеля малко време... ако се наложи още, й поставям все още празната купичка да й се радва... след което се появява и самата храна. Разкош.

нейната първа диня

4 коментара:

Violka-Antevasin каза...

:D :D :D
"закопчавам й коланите"....

Plamena Markova-Koleva каза...

Как се укротява гладно зверче в няколко прости стъпки ;)

Eli каза...

Честито! Друг трик за в столчето е да й дадеш зеленчук, докато готвиш, парченца краставица, репичка, салата... Щото при нас, като се появи основната манджа, обикновено зеленчуците се заобиклят, но дневната порция вече е погълната :)
И искаш ли да се басираме, че до 3 месеца колните ще са безпомощни...

Plamena Markova-Koleva каза...

Ели, засега зеленчуците ги включвам към манджата - или на мънички парченца, или настъргани, защото иначе отхапва доста големи парчета и ме е страх да не се задави.

А колкото до коланите... то аз и сега им нямам много вяра :))) Все съм наоколо и, ако я видя, че губи интерес към храната и почва да се мята насам-натам, я свалям долу. Пъзла съм като гледам колко на високо е сама.