"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

вторник, 8 март 2011 г.

Свалям шапка на...

... хората, които успяват да превърнат всеки ден в празник и редовно казват "Ама аз не обичам жена си/ мъжа си само на 14-и февруари!" или "Ама аз не обичам мама само на 8-и март!"

То и аз преливам от любов всеки ден, но някак не успявам да бъда вечно заредено с енергия, готово да празнува същество. Затова и се радвам на по-специалните поводи.

Не знам какво удоволствие доставя на някои да скачат срещу всеки празник. Още рано сутринта дочух да се разисква трябва ли или не трябва да се празнува 8-и март.

Е, как да не празнувам Денят, в който преди години подарих на мама гердан от кус-кус и до скоро бях убедена, че наистина й е харесал и не подозирах, че почти веднага се бил скъсал :)))

За себе си съм убедена, че 8-и не е мартенската версия на изродения Св. Валентин, когато от всеки мъж се очаква да изпълнява капризите на момичето/ жената до себе си.

В опит да издиря едни от най-интересните и непознати дами, посвещавам Март на срещите с Жени в "Мързеливите минути" - първата среща е с Мина, голямата муза на Яворов. Не знам защо, но от тяхната история ме побиват тръпки :)

7 коментара:

Detelin Markov каза...

То днес не е ли празник, в който просто проявяваме признателност към жените като цяло, а не към половинките?
Честит (пазник, ако ли не) вторник!:)

Plamena Markova-Koleva каза...

Официално днес е Международният ден на жената, "Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените" (според уикипедиа). Неофициално около мен се празнува и с признателност към половинките :) И понеже днес не ми е хейтърско, приемам поздравления и за празника, и за вторника :D

Ondine каза...

Честит празник! :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Честит празник, Онди! Ех, че красиво цвете ми подари :))

Boyan Zahariev каза...

Честит празник и от мен :)
Само не разбрах защо все мъжа трябва да изпълнява капризите (за св. Валентин), не може ли да и обартно? :Р

Plamena Markova-Koleva каза...

Благодаря, Бо!

Защото мъжете са силният пол и не трябва да се разглезват :D

служба по трудова медицина каза...

Така е!