"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

сряда, 16 март 2011 г.

Чакай ме, няма да дойда... или поука с кус-кус

Някой да е гледал сръбския филм? "Чакай ме, няма да дойда". Изобщо не ми хареса. Поредният сръбски филм, който ме подтиска.

Обаче заглавието е перфектно замислено. Чакай ме. Няма да дойда. За първи път ми хрумна, когато чух, че Андрей Баташов е умрял. Тъпо е, но си помислих как от 5 години чаках да отида на моноспектакъла му "Секс, наркотици и рокендрол". Няма друга постановка, която толкова да съм искала да гледам. И толкова пъти да подминавам една дата, друга дата, докато чакам идеалния момент.

Сега ми хрумна отново покрай случващото се в Япония. Винаги тази посока ми е била сред най-любопитите. Винаги съм мечтала да отида там и да хапна една супа рамен, докато слънцето изгрява. Кой можеше да си представи, че Токио ще се превърне в призрачен град?

Поуката - колкото повече чакаш, толкова повече няма да дойде.

Споменатият кус-кус не е случаен. Всъщност се оказа важна част от "чакай ме/ няма да дойда/ напомнянето". След като няколко месеца чаках да го сготвя, се реших. Поредната отметка в списъка "опитай".

Ароматен кус-кус със зеленчуци. И бира. Вкусно.

Бонус идея - подгответе се за приближаваща в събота луна като изгледате "Лунатици" ;)

8 коментара:

стикери за стена каза...

На мен пък много ми хареса

Plamena Markova-Koleva каза...

Знаех си, че съм от малкото, които органически не понасят сръбското кино.

Violka-Antevasin каза...

Много верен пост, много истински думи.
Но понякога чакаме твърде дълго, друг път пък избързваме... ?!?
Колкото до Рамена, аз си направих, преди доста време, не с оригиналните продукти, но го докарах на нещо подобно :) и беше вскусно!

Plamena Markova-Koleva каза...

Да не би и двете да сме гледали филма Ramen Girl... :) И аз се пробвах, но честно казано беше силно импровизиран вариант (по-скоро зеленчукова супа със спагети, но с необходимите подправки :)). Все пак, ми хареса и на мен.

Точка каза...

Харесвам някои от комедиите им. Последната беше "Падане в рая" (Pad u raj). Но ми трябва, както и за руското кино, специално и рядко настроение. :)

От кус-кус с различни сосове, подправки и нарязани вкусотийки стават чудесни засищащи салати, подходящи за всякакви питиета. Отивам и аз да си сваря. :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Точка, имаш право за нагласата и филмите ;)

Ах, този кус-кус :D

Valkocompany каза...

"Секс, наркотици и рокендрол" се играе и от Блатечки. Постановката е перфектна , а софийската клубна банда която забива в спектакъла е доста добра ;)

Plamena Markova-Koleva каза...

Едно голямо "благодаря!!" на Вал, сега разбрах :) Аз бях чувала за една другия версия с Ивайло Христов, Дони и Коцето-Калки.