"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

понеделник, 27 юни 2011 г.

Искам друга пропаганда

Месеци наред ми говорят за "Стъклен дом" и колко пропускам като не го гледам. Понеже съм една от най-примерните девойки, които познавате, от известно време поправям тази грешка. Вече наближавам средата на третия сезон и спокойно мога да кажа, че съм доволна. Доволна и съм и от новите български филми, които гледах по кината последната година. Доволна съм даже и от непринудено-невзрачно-забавния "Забранена любов" по Нова Тв (който свърши съмнително). Като цяло съм една от най-примерните и доволни девойки, които познавате.

Съвет от мен - когато се захванете с нещо като изкуство, не се поздравявайте, ако някой е доволен от труда ви. Започнете отначало. Защото нещо куца.

Какво ми накуца най-много в "Стъклен дом" - сюжетът с българските проститутки в Италия.

Какво ми накуцва най-много в новите български филми - комунизмът и, разбира се, преходът :) За съжаление, колкото и да си говорим за раздвижване, все още тъпчем на едно място и гледаме надолу като жертви.

Та така... ще се радвам, когато се натъкна на нов български филм, който да бъде безгрижен, весел, цветен, дори и да е нереален. Пука ми. Искам друга пропаганда. Защото сегашните филми са твърде далеч от мен и моя живот... цък.


Понеже е лято... пропагандирам малко непросташко балканско настроение с квартета Елина Дуни - цък.

Няма коментари: