"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

понеделник, 26 септември 2011 г.

102 кестена...

... + 1 в ръката.

Причината да събираме кестени в Шумен събота следобед Не беше моето непреодолимо увлечение по лъскавите топки. Намигам към Чакърова и Доди :) Нито желанието да си направим подобни абсурдни снимки, които не показват почти нищо (освен нашата упорита НеСериозност):

Всъщност идеята се роди вторник. Тогава научихме, че било препоръчително във всяка стая да има по една купа, пълна с кестени, която да отнема всичко негативно. Малко по-късно разбрахме, че не е лошо да се слага и под възглавницата по един кестен, надупчен с игла на няколко места. След като поеме твърде много отрицателн мисли, емоции и космически вълни :) , той се сбръчква. Тогава е добре да се смени.

И така. Посрещнахме есента с есенна декорация - дървена купа, пълна с кестени. А в средата - гордостта на моята шуменска баба. Мини тиква, която порастна в двора, пред блока :)

И за да стане съвсем есенно... музикален поздрав от музикалния блог Our Music Project, в който е препоръчително да се отбивате ежедневно - цък ;)

9 коментара:

who I used to be каза...

Еее, че какво им има на лъскавите топки!? :D Аз пък съм голяма фенка. Повечето ми бижута са с лъскави топки. 0:) :D Ще взема и аз да си посъбера малко кестени, много хубава е станала аранжировката. ;)

Plamena Markova-Koleva каза...

Нищо им няма на топките. Всички ги обичаме :D

Давай смело с кестените - сега има много :)

Violka-Antevasin каза...

Моите още на 2-рия ден се сбръчкаха... Не искам да си вадя изводи... ))
Не обичам есента, не обичам зимата...

Detelin Markov каза...

Че какво им е като са сбръчкани? :)

Violka-Antevasin каза...

Според "поверието" отнемат отрицателната енергия. Е явно аз я имам в излишък ))

Plamena Markova-Koleva каза...

И моите са се сбръчкали...

Detelin Markov каза...

Явно е до сорт, защото на мойте нищо им няма. :D

Анонимен каза...

Било много хубаво и да си държиш кестен в джоба - носело пари. Според мен повече работата носи пари, но ако кестенът предлага някаква алтернатива на времето от 9 до пет 5 пъти седмично - защо да не му дадем един шанс ;)

Plamena Markova-Koleva каза...

Аз винаги си нося в чантата, но да ти кажа, Уизи, само с кестен не става :D