"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

събота, 6 октомври 2012 г.

Къща в гората или...

апартамент в центъра на града?

Импровизираната ми касичка, скрита под девет матрака в десети, се колебае каква да бъда следващата й цел - апартамент или къща?

Понеже искам да имам градина с краставици, царевица, дини, босилек и слънчогледи, клоня към къща. От друга страна никак не обичам щипалки, оси и попови прасета... и на всичкото отгоре нямам никакво желание да се уча да шофирам, още по-малко пък да шофирам, а идеята за няколко-месечно отшелничество не ми е чак толкова романтична.

Най-добре би било къща в гората в центъра на града. Но кой ще е този град с централна гора и чист въздух, където колите са (почти) табу?


6 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Дам, много трудна дилема, над която и аз съм се замисляла. Освен да си омагьосаш някое местенце, както в книгите за Хари Потър :)

Mitko каза...

Хммм... лесна работа!

Наемаш шофьор и градинар!

Plamena Markova-Koleva каза...

Или да си омагьосам някоя кола, която сама да си кара :)

Вио, все пак, в коя посока клониш?

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, Митко ми чете мислите :D

Violka-Antevasin каза...

За сега надделява града. Но когато много ми се стегне душата, понякога бягам на село, за да съм малко по-близо до природата. Няма по-хубаво нещо от това да се събудиш и веднага да стъпиш бос в меката още влажна от росата трева и някой да ти подаде ароматно кафе в ръката, а слънцето да блести в очите и да гали кожата... Идилия, ноооо буболечките... тях не мога да преживея - най-големият ми кошмар!

Plamena Markova-Koleva каза...

Оф, и мен ме спират буболчеките...