"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Полуден само за мен Или защо не я виждам тази работа...

... с отшелничеството в къща насред гората

В София съм. В София съм.

Отново. Този път за 11 нощувки. Не би трябвало да има Минус (защото съм предплатила), но дано не се наложи да има Плюс още някоя.

Та в София съм. Последен семестър на последна магистратура. А дано. До неделя съм напълно свободна откъм присъствена дейност в университета. С други думи, можеше да дойда чак в неделя, ако не беше вчера. Ден насред нищото. Обаче ден с два подписа по две задължителни дисциплини. Два подписа, равни на, грубо казано, 100 лв (за нощувки и храна)*. Има ли нещо по-сладко от образованието?!

* Възмутена съм от себе си! Напоследък ме избива на сметки, а уж затова избягах от счетоводството...

За втори път спя на място, което препоръчвам на всички ентусиасти, които ще се разходят до София за няколко дена. Подозирам, че мотото им ще ви хареса: Sleep cheap in the city :) В хостел съм и... спокойно, няма нищо общо с психарията...
... въпреки че миналия път таксиметровият шофьор беше голям ентусиаст да ни плаши и мераклия да ни препоръчва друг... проверен :) 

Вчера обаче останах сама в стаята. До неделя. Реших да си посветя времето само и единствено на себе си. Здравословен егоизъм му викаха.

Свалих не-знам-си-колко филми, които съм си отбелязвала, че трябва да гледам, сред които A Dangerous Method, Badlands, Guess Who's Coming To Dinner. Опитах се да изровя и някой супер-хипер-мега романтичен филм, който да не е изтъркан и тъп, но който няма никога да се гледа вкъщи, обаче ударих на камък. Междувременно се подготвих и за How I Met Your Mother маратон. 

После отидох на лов за храна-която-не-ям-докато-съм-вкъщи. McDonalds! Гадният, нездравословен Макдоналдс, който ми е толкова вкусен! Чийзбургер, пилешки бургер и картофки. И изворна вода Михалково, право от Родопите.

Изядох всичко, преполових втори сезон на How I Met Your Mother и към 19 ч. вече дремех. Да ти имам и здравословния егоизъм...

Стигнах и до момента с музиката-която-се-каня-да-слушам-но-все-се-отплесвам. Като The Doors и Riders On The Storm

Днес ще бъда по-организирана и ще гледам да си свърша работата, която планирам от дни. Няма да е зле да си измисля и тема за дипломна работа, за да успея да се вредя до защита още през април.

Междувременно...

в стаята ни си имаме 2 двуетажни легла. За първи път се доближавам до такова нещо. Вчера само гледах... и дремех. Днес обаче се изкачих до втория етаж. Хаха, абсурд да спя там :D

7 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Хахах егати якото! :D На моменти, все едно гледах себе си отстрани... Много се кефя на двуетажни легла, но аз да съм на долното, а все съм се падала на горното :( (:
Успех с ученето.

Plamena Markova каза...

Вио, падала ли си от горното? :)

И, кажи ми моля те, как слизаш от там, без да скочиш от към средата в желанието си вече да си долу... не мога да повярвам, че съм въздушна зодия, така да обичам земята :)))

Violka-Antevasin каза...

Слава Богу, не съм падала от там (още) :)

Имала съм стълбичка (нищожна, клатеща се, но все пак - стълбичка) хахаха

Valkocompany каза...

И изворна вода Михалково, право от Родопите.
Тя е.Особено естествено газираната.

Plamena Markova каза...

Вал, след тази минавам на естествено газираната. Харесва ми.

Petya L. каза...

Пламс, успех на финала на магистратурата (последната) и дано си си изпълнила дълго планираните задачи.

Plamena Markova каза...

Благодаря ти, Петенце :) Прегръщам те... виртуално и международно.