"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

четвъртък, 30 август 2012 г.

Да сънуваш шопска салата

Оказва се, че Гугъл не може да те подготви за всичко в живота.

Например

как да изтълкуваш сън с шопска салата?

И не просто сън с шопска салата,

а сън, в който Ти си част от гигантска шопска салата и при всяко движение огромни парчета сирене хвърчат наоколо

(нещо като "облачно със сирене")

Засега съм предприела само очевидните мерки - ограничавам шопската салата и я заменям с таратор. Мислите ли, че трябва да очакваме и катаклизми? Все пак, и краят на 2012 наближава...


неделя, 26 август 2012 г.

Един мъжки ден

5 признака, че сте имали "мъжки ден":

1. Седяли сте върху гума, вторачени в железариите, които по предназначение стоят зад нея.

2. Изцапали сте се поне веднъж с нещо мазно и черно.

3. Били сте изгонени от гумата, за да стоите клекнали в почти липсващата трева, вторачени в опитите накладките да си попаднат на мястото, така че "да се плъзгат нежно и безпрепятствено".

4. Наблюдавали сте как типичният едър "варненски кавалер" по шорти с 12-годишното БМВ за малко не смля от бой "заспалата руса.... тъъът" с новия джип, която му се натресе на улицата.

5. Помагали сте в разчистването по-късно, докато стриктно сте следвали инструкциите да подавате инструментите. Позволявайки си само един дребен въпрос: "кои инструменти?"

5 признака, че може би не сте мъж:

1. Трудно ви е да опишете в детайли точно какво правихте цял ден.

2. Докато седяхте върху гумата, а около вас се случваше напрегнат "автомобило-ремонтен екшън", се случваше... съвсем неволно... да изследвате мравката в краката ви, която се мъчи да носи троха, въпреки вашите опити да й я вземате.

3. Изцапахте се само веднъж с нещо мазно и черно... и почти веднага се изчистихте, без да го разнесете по всички дрехи.

4. Известно време натискахте педала на спирачката, докато помагахте да се "обезвъздушат спирачките", но всъщност си мислихте: "колко щеше да е хубаво, ако имах малко по-дълги крака".

5. Гледахте какво се случва около вас, но то... все ви навяваше съвсем различни асоциации.


неделя, 19 август 2012 г.

2-ри ден от отпуската

Вчера се събудих в 6:27. Стори ми се престъпно рано за 1-я ден от отпуската и заспах пак. Идея си нямам какво сънувах, но някъде към 8 и половина трябваше сериозно да се замисля кое е реално и кое не (мразя като стане така). Цял ден мързелуване, болки в главата, опит да ме боли гърло, чай от липа и топла бира за всеки случай, още мързелуване, малко книги, много Интернет, още болки в глава и денят мина.

Днес се амибицирах да не си пропилявам деня. Станах малко след 6 и половина. Тичах в Морската. Върнах се. За първи път опитах 5-те упражнения, известни като "Петимата тибетци". Препоръчаха ми ги за здраве и енергия. Да видим. Очаква се след 2 седмици да изглеждам видимо по-млада. След като сега ме питат дали имам 18, предполагам, че тогава ще мога да минавам безплатно в градския транспорт. Друг "страничен ефект" е неочакван изблик на енергия. За съжаление, още не е дошъл. Нямаше да е лошо, при положение, че днес беше денЯТ "наложително е да се чисти". В борба за умерено приемлива чистота усещам, че изхабих поне някаква част от калориите от филиите с пастет за закуска (нов трик за борба с гърлото, което още се опитва да дразни).


неделя, 12 август 2012 г.

На първото работно лято му се вижда краят

Още само 5 дни по график.

Още само 5 дни от 8+ до 17+ ч.

Още само 5 дни с ограничен достъп до книги, блога, skype и facebook :)

Всъщност никак не се оплаквам. Не било лошо да имаш работно лято. Така можеш да си позволиш пътешествия до по-далечни места, някоя и друга импулсивна неделя... например в Бургас ("забавен факт" - колко е трудно само да намериш плаж, докато обикаляш Черноморието и се губиш из еднакво изглеждащи хотели)...

И все пак, още 5 дни :)

След като прекарах последните дни в издирване на Гор Видал и така нашумялата в copy-paste-новините-за-смъртта-му книга - "Градът и стълбът" (която ще имам скоро в оригинал... да видим дали ще го харесам)... та решила съм да продължа разследванията си и да намеря един мистериозен чай - Darjeeling tea. Оказа се, че го има в София и Пловдив. Големият въпрос е - има ли Darjeeling tea и във Варна? Ако някой знае, да казва. Моля :)