"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

събота, 5 септември 2015 г.

в очакване на бебе Ради

докато чакаме бъдещата г-ца бебе да подаде носле навън, отмятаме точките от списъците в 2 различни тефтера

една от първите по-мащабни задачи беше да измислим къде ще съберем нарастващите купчинки дрехи на Мая + тези на бебе Ради. първата идея беше да вземем скрин. след като обиколихме по-големите мебелни магазини, се оказа, че скриновете са масивни, заемат място, но в крайна сметка не побират толкова много. и така, докато купувахме други дреболии, импулсивно взехме един гардероб от плат. засега събрахме всичко. а има и още място за трупане на кутии, пълни с дрехи.



следващата ни цел беше да измислим къде ще спи бебе Ради. оказа се, че във Варна магазините с бебешки мебели се броят на пръсти. а всъщност може да е само един, защото навсякъде се натъквахме на абсолютно еднакви легла. никое от тях не ни устройваше, защото всички бяха твърде големи за ограниченото място, което сме замислили засега. за наш късмет, мама откри онлайн кошчето, което ще ни свърши чудесна работа първоначално. Мая се погрижи да постави вътре играчки за бебе Ради, с които от време на време си играе и тя... каки - какво да ги правиш :)




другото предизвикателство беше да открием количка за 1 по-голямо и 1 по-малко бебе... т.е. количка за породени деца. разбира се, в нито един магазин във Варна такава не може да се намери. само на едно място се оказа, че имат... нищо, че е за близнаци, пак щяла да ни върши работа. хм, ами не точно. отново онлайн, открихме тази, която сякаш отговаря на всичките ни критерии. единственият недостатък е, че няма как да я видим на живо... освен ако не отидем четиримата на разходка до София... тъкмо ще спазим традицията с Мая - да присъства на избирането на собствената си количка.

остават разни други дреболии... като купуване на още дрешки за Ради, приготвяне на багажа за болницата и т.н. но имаме още цели 9 дни до термина :)

4 коментара:

Eli каза...

Олеле, колко вълнуващо! Ама вие сте готови: и име, и мебели... Стискам палци сега и Ради се окаже кооперативнс и да си дойде по разписание и лесничко. Успех!

Plamena Markova-Koleva каза...

Благодаря ти, Ели! Радваме се на всички стиснати палчета :) Поздрави на всички вас от нас!

Violka-Antevasin каза...

+ още два палеца ;)

Plamena Markova-Koleva каза...

хепи хепи ми :)