"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

петък, 18 декември 2015 г.

Втората коледна игра кръстихме...

... "Украси, полей, подмятай елхата".

След като Мая вече разопакова и огледа какво има в повечето подаръци от първата коледна игра, дойде време да се изправим срещу табуто "Бебетата далеч от елхата". Затова им дадохме една :)

***
Цялата история с елхата започна още през октомври, когато се замислих какви са вариантите при едно любопитно и бързо човече като Мая вкъщи. За първи път нямаше да имаме истинско дръвче, затова ни трябваше подходящ празничен заместител. Първоначалната идея беше да оформим такава от зелена прежда и да закачим на стената. Когато се сетихме, че всъщност няма за какво да я закачим, минахме към план Б - елха от филц. Просто и лесно - беше нужно само голям лист филц, голямо парче картон, копчета, игла, конец и тиксо.

***
Снощи бях решила, че ще легна рано. Но щом Мая заспа малко след полунощ, последващото миене на чинии и събиране на играчки ме разсъни окончателно. Към 1 ч. беше ясно, че сега е моментът да направя нещо коледно.

И така се появи малкото копие на елхата ни от филц с останалите парченца от голямата. За по-забавен бебе-ефект си има пълнеж от нарязани на лентички рекламни брошури.

Мая я забеляза почти веднага, щом се събуди. Премина през дърпане на вече закачените играчки, опити да ги откача и закача. По някое време измъкна от някъде лейката си и отиде да я полива. И, разбира се, не позволи да се задържи покрай Ради.

***
Когато казах "Покажи на Ради елхата", с надеждата да се заиграят двете, Мая скочи от дивана, отиде до голямата елха и й я посочи. После се върна, качи се обратно на дивана и пак си взе малката.









Единственият недостатък на играта е, че днес ми се спи :)

3 коментара:

Eli каза...

Какви красоти твориш, прекрасни! Харесва ми и идеята ти да си играят заедно, и на мен би ми се искало. Най - близото до игра е заедно в същата стая, в два ъгъла - обикновено тишината трае 30 секунди и след това се чува рев, защото ние могат да си разделят играчка, която не са забелязвали с дни. Но някога ще се забавляват заедно.

Plamena Markova-Koleva каза...

Благодаря ти :) Ох, представям си тази сладка лудница при вас... хаха :D Засега се получава да са заедно, докато Мая играе, а Ради й се радва. Предполагам, че по-нататък положението може да се промени.

Eli каза...

То и при нас беше така, но колкото повече неща може Данаил, толкова по-малко му се радва - вече трябва дсса дели и внимание, и играчки...