"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

неделя, 3 април 2011 г.

"Обичам те"... лесните думи?

В опит да дисциплинирам водолейската си свободолюбивост реших да си наложа разни "традиции". Например да пия по поне 8 чаши вода на ден (и стигнах до 12, което за мен е абсолютен рекорд), да закусвам с плод, да хрупам моркови вместо "Слънчо", да пиша почти всеки ден... очевидно не само тук.

Засега мога да призная за напълно усвоена само една друга традиция - да гледам всяка събота "Море от любов". Може би се очаква да се изчервя, защото кой си признава, че гледа това предаване?! Ами - явно аз. Да, гледам го. Доста редовно. И съм абсолютен романтик. Въпреки че понякога попадам в черни дупки и имам хейтърски изблици. Но си имам сладки влюбени снимки. Тази я обичам най-много, от преди има-няма 4-5 години.


Днес се замислих всъщност колко много хора си казват "обичам те" просто така. Защото живеят заедно, защото си пият ракията заедно, защото спят заедно и на сутринта заедно изяждат останалия хляб. Но в същото време не желаят да се погледнат в очите, крещят си, обиждат се, понякога дори си посягат. И после пак - "обичам те". Когато за пореден път номерът не мине, се обаждат на "Море от любов". За да им гледат непознати хора сеира. Когато и това не мине, предлагат брак в студиото. Днес дори и този номер не мина.

"Обичам те" не значи ли и "уважавам те", "изпитвам нежност към теб"?

Всъщност точно две неща ми липсват в много от любовните истории в "медийното пространство"... на онези чалга звезди, футболисти, известни-с-това-че-са-известни и другите жълтурковци. Уважение и Въображение.

Затова трябваше да напиша тази история. Из интервю на Ана Костадинова с Иван Юруков, на заем от сп. Hello:

"Преди около месец се влюбих в едно момиче. Тя беше с бял пуловер, с червена коса, седеше на втори ред и гледаше "Полет над кукувиче гнездо" и на поклона засякохме погледите си. Гледахме се през цялото време. Омекнаха ми краката, започна да ми се свива коремът, почувствах се като малко дете. Не си въобразявам, мисля, че имаше нещо много красиво. Но това е иронията. Знам, че вероятно никога няма да се срещна с нея, защото аз бях на сцената и ни дели тоя метър разстояние с публиката.

- Ако чете списанието и се разпознае?

Тогава: "На 27 март в 21:30 в Клуба на архитекта, в ресторанта ще те чакам."

Би било хубаво историята да е реална, момичето да се е разпознало и да са се срещнали в ресторанта. Прекалявам ли с "Море от любов"? Май дори и след 1-и април продължавам да се връзвам на всичко.

Поздрав с едно от най-големите ми музикални изкушения - Bob Marley и Is this love

8 коментара:

:> каза...

V nachaloto ''Obicham te'' e trydno da go kaje6 na lubimiq chovek,posle stava ejednevie ( kato za dobur den ) dokato ne osuznaesh che kazvash obicham te,prostoi taka ...!
Lubovta traq 3 godini.:)

Plamena Markova-Koleva каза...

Защо да трае 3 години? Дори и Бегбеде го оспори в книгата си ;) http://www.books.bg/books/56/48769.html

:> каза...

:) Imah predvid dr ,no nai veroqtno ne sum se izrazil pravilno :)
V nachaloto sa trydni dymi!!!No posle sa naistina lesni!?

Detelin Markov каза...

Значи:
1.кой си признава, че гледа това предаване?! -Дори не знаех, че го дават още! :D
2.И съм абсолютен романтик. -Сега научавам, тъй като основно в блога споменаваше за:
3. хейтърски изблици
4.Но си имам сладки влюбени снимки. -Снимката е готина. :)
5. ...защото си пият ракията заедно... -О, yes мисис! Много важна любов! (бъзикам се (blush)
6."Обичам те" не значи ли и "уважавам те" -Мда, много чаках преди първото обичам те и пак сбърках... Каквото и да прави човек, все има щипка от останалите неща, които възпрепятстват "чистото" обичам те. :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Jo, успокои ме. Тъкмо бях решила, че хората много лесно започнаха да се престрашават да ги кажат за първи път :) Е, после е лесно, да.

Хаха, Доди, анализ точка по точка :D Иначе май само веднъж проявих хейтърското в мен...

Petya каза...

мен ме притеснява друго , Плами... че вече почти никой не знае точното значение и тълкуване на "обичам те". Всеки си тълкува както му е изгодно и изрича когато му е удобно. Та каквото и да означава "обичам те" важното е да е искрено.

أمل каза...

Плами много хубаво си тълкува, точно тези неща значи, малчо :))

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, Надинка, разсмя ме с това "малчо" :D