"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

сряда, 22 юни 2011 г.

Като кучето-с-бирената-бутилка...

... така си представям най-добрия начин да се посрещне лятото.

Кучето-с-бирената-бутилка е един игрив двойник на онова смешното на Джим Кери в "Маската". Тази сутрин то беше най-щастливият ранобудец в Морската градина и си личеше, че не може да си намери място от вълнение... не му хареса дори и върху крака ми, докато се опитвах да тичам. Остава въпросът дали толкова много обича лятото. Или просто така му действа пластмасовата бутилка на Шуменско, в която си беше заврял муцуната. И съвсем по темата напомням кога ще стигнем американците - когато и ние обявим 22 юни за "ден за водене на домашния любимец на работното място". Разбира се, изниква пореден въпрос - защо ни е да ги стигаме?

И така, най-oфициално вече е лято. Издишвам затаения от преди месец дъх и влизам в час.


Припомням, че е позволено да се носи бански, дори и на работа, стига да е в тон с костюма.

Припомням на квадрат, че днес е рожденият ден на Ремарк. Който прочете дори и едно изречение от него днес, получава виртуално парче торта от мен.

5 коментара:

Unknown каза...

:) Интересно предложение- за кучето де.

Анонимен каза...

И аз съм за свободно водене на любимците навсякъде. Е, разбира се, има някои, от които доста ме е страх и бих привела двойни стандарти, но за всички, които са сладки и мили, като моето куче, съм с две ръце "за" и с куче на работа, и с куче на море и т.н. Досега не бях имала никакви животни, освен едни риби, които сварих без да искам, и една костенурка, която аз не съм я гледала нито ден, откакто имам малкото лаещо нещо, което спи до мен в момента, разбирам колко много ограничения се налагат на хората, които имат любимци...

lenival каза...

Лято!!! Лято! лято! Лято!

Пожелавам ти прекрасно слънчево лято, Плами! :") И аз чаках тук цяяяял месец, докато стане официално време за плажуване.

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, интересно ми е да видя един работен ден в офис, пълен с кучета, котки и рибки :D

Лени, то и неофициално да се плажува пак е приятно ;)

Detelin Markov каза...

Във неделя много се изкефих на една влюбена двойка с куче... А то се оказа и страхотен фотомодел! Готина гледна е, даже го намирам за релаксиращо, но разбира се да не пречи на останалите.