"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

петък, 8 юли 2011 г.

90-дневно хранително предизвикателство

Звучи повече от сериозно. Но всъщност съм много ентуасизирана. Обичам предизвикателствата... особено онези, които обещават здраве. Макара да е диета, килограмите в този случай не са най-важното. От това, което чета през последните дни, ми стана ясно, че идеята на 90-дневния хранителен режим е да си изградиш здравословни навици, основани на разделното хранене. След което те чака една подобрена версия на собствения ти метаболизъм.

Накратко - през това време стриктно се редуват 4 типа дни - белтъчен (в който се яде месо, риба, яйца или млечни продукти), бобови храни и варива (ориз, боб, грах, соя, царевица, леща, картофи), въглехидратен (сурови ядки, зърнени храни с мед, сладкиши, пици, спагети и други тестени изделия, но без мляко, яйца, мая, месо и риба) и плодов (всякакви плодове - сурови, сушени, варени и печени; сурови ядки, компоти, печени плодове с мед, плодови пюрета и сурови зеленчуци). През цялото време могат да се ядат зеленчуци, но без: спанак, ряпа, зеле, домати, червено цвекло и карфиол, които се хапват само в белтъчния ден; царевица и картофи, които са част от втория ден на варивата и бобовите храни. Задължително се пие по 1.5 - 2л. вода дневно. Като споменах вода, най-голямото предизвикателство е всеки 29-и ден. Тогава се кара само и единствено на вода. За тези 90 дни се пада 3 пъти, след плодовия ден.

Подробна информация и връзки към сайтове с рецепти тук - цък.

Започвам от понеделник и набирам съмишленици... а и отзиви :)

(или "After dinner sit a while, and after supper walk a mile")

9 коментара:

Ondine каза...

:))))Хахахах аз съм в момента точно на 1 месец от това.Целта ми не е сваляне на килограми,а понеже имам проблеми със стомаха малко да се пооправя:)))доктор ми го препоръча:)))И най-смешното е, че /освен вчера когато бях зверски гладна и само на вода/си се схраня нормално ,а съм отслабнала с 3кг

Манекенки бАгайте идвам!!!:D:D:D

Успех и на теб!;)

Alhzar каза...

Звучи готино, дано се справиш, Плам!

Plamena Markova-Koleva каза...

Ееее, имаме и ветеран :D Знаех си аз, че ще е нещо полезно :) Само се надявам да не смъкна онези 18 кг, които обещават, че ще изчезна...

Онди, успех с оставащите 2 месеца :)

А дано, Nezzo... пък ще споделям след 30-ина дена как е да караш цял ден само на вода.

Ondine каза...

Какви 18кг...то аз тогава ще стана 46кг на ръст 174 см....:))))

Иначе по толкова свалят хората които са с повечко килограми отгоре,а ти ако си примерно 55кг не очаквай да свалиш 10;)камо ли 18:))))

Plamena Markova-Koleva каза...

На мен повече от 4-5 кг не ми трябват. Но, както казах, в случая не става въпрос за килограми, а полезни навици :)

Анонимен каза...

Дами, успех.
Плами, знам, че го правиш за сватбата ни, но аз ти казвам - и такава ще те взема. Пред автомата всички сме равни :)))
Относно диетите и режимите - хич не ги мога тези работи. Аз имам зверски апетит и абсолютно занижена самодисциплина, макар да спрях примерно цигарите от раз.
А и току-що си изпекох чудесна баница. Никакви цели и идеали не могат да ме откажат от нея :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Мило, пред автомата сме равни, но не и пред youtube. Все пак, какво е сватбата, ако не се качим по всички сайтове :D

Мммммммм баница... мммм! Но 90-хранителният ми режим не забранява нищо чак толкова категорично. Дори и баницата ;)

Neizi_ss каза...

да са обадя и аз - ние семейно с мойто Слънце сме на този режим дванайсти ден - не питайте как е озверял от глад ...след като сабахлем трябва да закусва с плодове :)))) Ще видим резултата накарая - на нас ни трябват няколко пъти по 4-5 кила :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Neizi, вие сте по-напред от мен :) Успех! Завиждам, че си успяла да убедиш и някой друг. Аз сама си следвам режима, но засега упорито не криввам в страни към баничките за закуска :D