"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

петък, 29 юли 2011 г.

Качамак

Грах, шкембе чорба, качамак.

"Светата троица". Детският ми кулинарен кошмар.

Грах проядох. Опитах шкембе чорба покрай един 8-и декември и се оказа вкусна. След като днес за първи път сготвих и ядох качамак, признавам, че детските кошмари са в миналото.

Единственият проблем е, че заради грешка в мерките в рецептата в момента съм затрупана с качамак :D Ако някой е гладен или просто любител, приемам гости.

Всъщност как няма да е вкусно, след като качамакът е полят с малко разтопено масло с червен пипер и сос от пресни домати, зелени чушки, чесън, босилек и риган... плюс маслини (за мен) и сирене за тези, които отказаха 90-дневния режим на хапване. И цялото това нещо се запече в гювечета за 10-15 минути.

4 коментара:

Анонимен каза...

Изглежда много вкусно!

Анонимен каза...

Адресът ми ще ти бъде пратен от пощенски гълъб. Следващия път, когато пак решиш да объркаш пропорциите, моля те, обърни се към гълъба, а аз ще чакам на прозореца. Посуда не връщам, но може да ти върна жеста с малко мусака или от дял моята баница.
Но помисли си пак за детските страхове. Как си с грис халвата и спаначните супи?

Plamena Markova-Koleva каза...

Уизи, нямам спомен като малка да са ме тормозили с грис халва или спаначни супи (явно доста са ме глезили :D). Но в наши дни ги обичам и двете :)

На терасата кацна гълъб. Нямам качамак. Да пратя ли диня? Край на съобщението.

Анонимен каза...

А, да не би да не си ходила на детска градина? Заради нея не ядях тиквички, пъпеш, спанак, грис, юфка и някои други неща, които просто не можех да позная, като ги видя в чинията. Иначе около мен масово хората, посещавали детските заведения, не ядат мляко с ориз, мед, домати с ориз...
Лирическо отклонение. Видях гълъба, празен се върна при мен. Пращам ти го отново. Натовари го с малко диня и нещо с повече тесто, ако имаш под ръка. А аз ще ти изпратя усмивка :D