"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

сряда, 6 юли 2011 г.

Зумба... (wasntme)

До днес живеех доволно и уверено, че съм преборила големите Трудности... когато някой спомена за зумба. После още някой и още някой, и още някой. За финал тази сутрин ме заваля дъжд на път за Морската градина, което провали за пореден път ранното ми тичане. Понеже е тъпо и безсмислено да мрънкаш, реших да премина на план Б и да си дръпна от някъде тренировка за вкъщи, след като любимото ми тае бо от последните 2 години поомръзна.

Викам си "ще бъда Зумба" и много ентусиазирано изрових единствената си латино-къса-пола, която никога няма да облека навън във ветровита Варна. Първи минути... шах и мат. Хора подскачат, ръце се мятат, ханшове се връткат насам-натам. И всичко е толкова привлекателно, синхронизирано и... бързо. Същият ефект щеше да има да си пусна и МТВ. Обясненията преминават между другото и, докато осмислиш и опиташ, те вече са на друго движение.

Всъщност като за първи път не беше зле - не паднах нито веднъж, кой знае как се одрах 4 пъти и към края бях успяла да усвоя любимото ми движение "горила подскача под африканските звуци на тъпани". Няма да се откажа... поне ще опитам още веднъж. Но за пореден път си доказвам, че никак не ме влекат нито танците, нито латиното.

(записите на тае-бо тренировките на Били Бланкс обаче са направени доста по-професионално и без проблем схващаш за какво става дума)

3 коментара:

frog and roll каза...

Хехе, Плами, начи и МТВ върши работа, викаш. :)) На мене ми стига да изпраскам 2-3 пъти "Ла вида лока" на Рики Мартин, за повече каталясвам. :)

Точка каза...

Плами, много приятно изглежда и по-съблазнително от бягането. :) Обаче (признавам си) не съм толкова сериозна, за да танцувам това сама и редовно. Преди време чаках някой да направи група за бейли денс, не дочаках и си изтеглих самоучител. Пробвах два пъти да ги догонвам в движенията, меракът ми си изтля и си разчистих харда. Сега я карам на волна програма, да му мисли съседът отдолу. :)))

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, Фроги, даваш ми идея за зумба 2 :D

Точка, аз пред друг нещо нямам мерак да се излагам с моето некоординирано кълчене... :)))