"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

вторник, 8 май 2012 г.

За страха от високо

Високо? Не, мерси...

... ама кой ли ме пита :)

Не знам как така се случва, че в последно време всяка екскурзия се оказва тест за моя страх от високо. Все още не са ме "скъсали", но минавам на косъм. Да речем с тройка... ако можеше да има "2 на релси".

Вчера отидохме за първи път до Ловеч. Хареса ми. Всичко течеше по мед и масло... или слънце и сандвичи... докато разглеждахме Ловешката крепост


вървяхме по закрития мост на Кольо Фичето

навлязохме в Деветашката пещера (магическо място)

И стигнахме до Крушунските водопади.

Всичко започна добре - асфалтирани, широки и равни алеи с пейки. Досущ като парк с указателни табели.

Докато асфалтът не изчезна, пътеките не станаха все по-тесни и стръмни, а хората - доста повече. И все още ми беше интересно, дори забавно.

Докато не стигнахме до едни мостове, които се клатеха. Обаче не ме достраша. И тъкмо щях да се поздравя за напредъка, когато... стигнахме до почти отвесни стълби, които отиваха нагоре. Блокирах. И осъзнах какво значи панически страх от високо. Много неприятно усещане. Но ги минах - бясна на Станислав и с уговорката, че няма да се връщаме от там.

Разбира се, върнахме се пак от там :) А аз бях бясна още известно време.

Сега се чудя - дали най-добрият начин да се справиш със страховете си е да се изправиш срещу тях? И дали е подло да се цупиш на човека, който се опитва да ти помогне?

7 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Хахах милата, герой! Аз поне от високо нямам страх. Ооо, Крушунските водопади са ми мечта да ги видя на живо, че до сега само на филм и от тогава се влюбих в идеята. Бих ти сложила +1 обаче си изтрих профила и сега не иска да слага +1 :D:D

Alhzar каза...

Подличко е Плам, но в момент на заслепена ярост може и с парцалките да го изядеш. А иначе знам, че точно фобии се лекуват с изправянето срещу тях, някак омаловажава страна и го прави нерационален.

Valkocompany каза...

Добро попадение като дестинации. Липсва само Старо Стефаново.

Plamena Markova-Koleva каза...

Вио, кой филм са снимали там?

Nezzo, дано си права, че вече ми писна да се излагам :D

Val, това трябваше да бъде първата ни спирка, преди Ловеч. Обаче не видяхме нито табели, нито нищо, което да ни ориентира, и продължихме напред.

Violka-Antevasin каза...

Беше на някакво предаване... ама как се казваше... По Бтв за пътуване имаше по едно време...(Оф,забравих му името сега)

Plamena Markova-Koleva каза...

Може би "Глобусът" с доведената щерка на Аня Пенчева... Карина-нещо-си? Беше интересно предаване.

Violka-Antevasin каза...

"Глобусът" точно! :))) Да, много ми харесваше предаването и даже леко и завиждах на водещата за обиколките. Беше в поносим час за ставане, по обед някъде :D:D:D