"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

неделя, 20 май 2012 г.

Лов на (дребни) хищници... или за женските номера

Били ли сте в някой мол на 14-и февруари? Няма по-комична гледка, честно. Пълно е с двойки. И то все от онези "влюбените", в които женската половинка притичва напред и влиза първа във всеки магазин, а мъжката, която (съвсем по мъжки) е с преметната женска чанта на рамо и мъкне всички торби, едва-едва се тътри, като дискретно прави през 2-3 минути "пфуу-у-у".

В такива моменти ми се струва, че жените са лоши. Наистина лоши. После се сещам, че стоически изгледах всички части на "Роки" и на "Рамбо". Без нито веднъж да направя "пфуу-у-у".

По принцип мен не ме огряват внезапни мъжки изблици на романтика от типа "хайде да те водя в мола". Нито на рожден ден (пък бил той и юбилей), нито на годишнина, нито на 8-и март... 14-и февруари има ли смисъл да го споменавам?

Преди 3 или 4 дена хванах някакъв сериал. Русата главна героиня ококори сините си очи и каза на гаджето си "Ще ходим на опера". Той каза нещо от рода на "Гледай си работата". Тя му отвърна "По-добре се съгласи, защото няма да спра да говоря". Той каза "Няма шанс". Русата със сините очи почна да говори. Той се нави. Нищо, че после за малко да припадне в операта. Но там се оказа друга история.

Та аз съм руса със сини очи. Преди 3 или 4 седмици казах "Ще ходим в мола". И той каза нещо от рода на "Гледай си работата". Типично по женски почнах да говоря. Може би за около час изгърмях всичките си козове... "ще ти купя някоя тениска... ще те черпя пица... ще бъда бърза... няма нужда да влизаш навсякъде... ще бъде невероятна бърза... почти няма да пробвам... и за финал - ще те черпя торта в "Неделя". Изобщо не се хвана и нищо не го замота. Накрая го заболя главата и ме отряза тотално. Та явно не е до русата коса, сините очи и думите.

И тъкмо бях решила, че женските номера не са ми силата... днес се случи немислимото. Години след като преминахме етапа, в който правихме щуротии, за да се спечелваме взаимно (напр. гледах "Роки" и "Рамбо", а той обикаля с мен в търсене на обувки), Той се нави да прекараме половин неделя заедно по магазините. Нещо толкова мъничко, толкова повърхностно, ама пък толкова приятно. Нищо, че май скоро няма да се навие отново. А наближава поредният момент... в който пак ще трябва да се търсят сандали... пфууу.


8 коментара:

Alhzar каза...

Пуфках и аз. Че и се смях.
Мъже...

Violka-Antevasin каза...

Хаха...
Честно казано, когато видя такива двойки, винаги се питам: "Тя, защо го мъкне със себе си??" Аз лично мразя да обикалям магазините, обикновено гледам да седна на някое диванче и да "пуфкам" заедно с мъжете!!! :)))))Представяш ли си колко е тъпо, ако ти се падне мъж, който обича!? Ужас! Хахаха

Detelin Markov каза...

Туууу-туууу, да не съм на варненската гара? :D

Плами, честно да ти кажа доста се посмях, относно твойте размисли за нещата и подкрепям логиката на Виолка "Защо тя го мъкне със себе си" - например може да вземе любовни, защо трябва да мъкне гаджето. :D ;)

Като оставим това на страна: МОЛ-а е доста скучно място, но щом ви е интересно на жените не е чудо за умиране мъжете да дойдат, ама уви. На мен ми допада да обикалям по магазините, ако имам нужда от нещо... може би защото преди 22 лета съм бил плануван за Десислава или пък просто ми е такъв модела. :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, другарчета-блогъри, и аз не съм фен на насилственото замъкване на мъже по моловете :D

Доди, аз ходя сравнително рядко по моловете и може би затова все още ми е интересно ;)

Borqna каза...

Хей, сред и след толкова
МАРКОВИ,
една Обикновена Венкова
/ мислех, че сте съпрузи../
Когато искам да отида някъде или да направя нещо щуро -
до мен и с мен винаги е синът ми - 12годишен. Най-добрата компания!
А после мъжът ми казва:
-Браво бе, вие пак ли бяхте / ядохте/ навън?! Баровци! И сте се виждали с този и този...
Е, наслаждавам се на всеки момент, защото знам, че съвсем скоро и синът ни ще порасне.

Plamena Markova-Koleva каза...

Хахаха, късметлийка! Пожелавам ти и една дъщеричка... тъкмо като поотрасне сладурът и започне да отказва по мъжки ;)

Detelin Markov каза...

Ха-ха, съпрузи :-D по-весело нещо скоро не бях чувал, благодаря Боряна, но всичко е чисто съвпадение. :-)

Janet каза...

Plamiiiiii, pak shte komentiram!!!