"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

петък, 21 септември 2012 г.

За дзен настроението и крем супата от грах

Обичам петъка.

Много обичам петъка.

Междувременно си представяйте сладкото бебе, което рекламира пуканки (единствената реклама, която не превключвам или заглушавам).

Да се върнем на петъка.

Днес започнах много добре. Наспах се. Не сънувах кошмари или поне нямам спомен. Станах с 5 минути по-рано от обичайното. Навън беше студ и веднага се сетих за Коледа, която е на две крачки. Закусвах ананас, който вече ми е един от любимите плодове. Извадих си любимия син шал. Смених си лятната чанта с есенно-зимната. На път към работа слушах Ghostbusters и буквално усещах как се смея на ум. Само при спомена за песента (и филма) се настройвам на дзен вълна и ежедневните простотии далеч не ми изглеждат толкова сериозни.

Планираната работа за днес изобщо не беше свършена. Дори и започната. Защото беше изместена от друга. И с най-прекрасно настроение няма да си мръдна пръста почивните дни. Защото съм дзен. И слушам Ghostbusters.

Обядът беше наистина феноменален. Като за петък. Топла крем супа от грах с крутони. В кутийка "за вкъщи" от заведението, изтъпанчено в двора.

След работа нацелихме нов магазин (първа употреба!) с ниски цени. Мама ми подари блуза. Кеф. Утре ще й подаря обувки.

Сега си готвим леща... за да залеем ориза от сутринта, който не смогнахме да приготвим навреме, за да хапваме през деня. Преди 2 седмици тествахме рецептата инцидентно - след като изгорихме лещата. Беше най-вкусното нещо, което съм яла... с аромат на скара. Сега подкукуросвам (боже, как се пише това?!) мама да загорим пак лещата. Този път нарочно.

Много поздрави на този, който е измислил петъка.



Снимка "2 в 1" - тествам си зомби погледа, в случай, че зомбитата ни нападнат края на 2012, и... си тествам камерата на новия лаптоп...

което беше дискретния начин да спомена, че тактиката с касичката подейства (цък) и вече си имам нов лаптоп.

6 коментара:

Petya каза...

Честит лаптоп и приятно доотпразнуване на петъка :)))

Violka-Antevasin каза...

ах, тези омагьосващи зелени очи :)))

Valkocompany каза...

Ааа, зомби .
Scary or Die
http://rutor.org/torrent/223194/bojsja-ili-umri_scary-or-die-2012-dvdrip-l2

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, трогателно какви асоциации будя. Значи викаш да гледам, Вал?

Rosen Hinkov каза...

препоръчвам „plants vs zombies„ комп. игра, там наистина нападат даже и майкъл джексън участва:)) може и да я я имаш в новия лаптоп

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, това ще е забавно. Новият лаптоп мълчи по въпрпса, но колко му е да я намеря... предполагам.