"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

събота, 30 март 2013 г.

Чайки, гълъби и нов ритъм

Втората вечер, когато трябваше да остана сама в новото жилище... и все още си припомнях (съвсем случайно) някои психарски филмови моменти...

някъде след 23 ч. влязох в банята и изведнъж започна да се чува тихо детско гласче, което постепенно стана все по-силно и силно... и изведнъж се присъедини още едно към него... аха да стане психарско... се усетих, че детските гласчета, които се чуваха от горе, явно са някакви птици.

Та имаме птици наоколо. Гълъби, чайки и врабчета, които редовно кацат на прозореца към кухнята. Приятно е да усетиш някой наоколо, след като засега не съм засякла почти никакви съседи (не мога да видя никой дори и на прозорците от съседните блокове :).

Оказа се, че новото жилище идва и с нов ритъм. Вече не се сещам за телевизора. Започнах да слушам повече музика и да чета. След като ми направиха забележка, че сме прекарали ТВ заради мен, се чувствам гузно и понякога си пускам VH1. Но най-доволна съм от днес. Кога друг път ми се е случвало да стана в 6 и половина, да се изкъпя, да пусна пералнята, да изчистя, да простра, закуся и обновя блога преди 10?

И кога друг път съм казвала, че чистенето подобрява настроението? За да бъде всичко напълно идеално, мисля, че на третото пране най-после улучих точната програма на пералнята :) А от вчера холът си има нови точки, които ми позволяват широко поле на действие, когато избирам цвета на кошчето за боклук


5 коментара:

Detelin Markov каза...

Шалтетата радват, но масата и шкафчето са просто... (h) :D

Plamena Markova-Koleva каза...

Знам :р

who I used to be каза...

Еййй, супер е! Много свежарско е станало. :P А иначе, аз защо не обичам да спя до късно... като стана в 11, 12 и имам чувството, че съм си пропиляла целия ден, дори и да не е така. :)

Анонимен каза...

Very nice indeed!

Violka

Plamena Markova-Koleva каза...

Very инкогнито :)