"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

събота, 20 юли 2013 г.

Червеят-Атлет

Ако някой ви каже, че да работите през юли си е абсолютна излъгация, не му вярвайте. Защото през това мързеливо време се случват ей такива неща...

Четвъртък. Следобяд. Седя си на бюрото и гледам зомбирано в монитора. По някое време периферното ми зрение улавя нетипично движение. Оказва се, че до бюрото ми се е добрал малък бял червей от породата "аха-да-те-изям-заедно-с-черешата". Симпатяга от където и да го погледнеш.


Понеже аз животни не убивам, освен ако не са кацнали по мен комари... го пуснах "на свобода" на перваза на прозореца. С идеята, че ще схване намека и ще си намери друга пътека, до някое друго бюро.


Петък. Отново следобяд. Седя си на бюрото и гледам зомбирано в монитора. По някое време периферното ми зрение улавя познато движение.


Близо 24 часа по-късно червеят се завърна. Същият симпатяга, какъвто го помня от предния ден. Този път му организирах по-интересна екскурзия и го изпратих до една по-далечна просторна саксия на голяма палма. Мисля, че до понеделник ще е успял да допълзи обратно до бюрото ми.   

Уточнение: В сезона на плодовете на работното място съществува теоретична вероятност към мен да пълзят различни червеи. Все пак, предпочитам да си мисля, че говорим за един същ... червей-атлет, който ми е хвърлил око.  

11 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Е нееее!!!! :D Мисля, че си имаш лудо-влюбен о-б-о-ж-а-т-е-л, Плами! Това е то. Дори би умрял за теб. :D:D:D Настъхнах..

Plamena Markova-Koleva каза...

Хахахаха, Вио, върнах ли ти вярата в силната, безусловна любов :D

Violka-Antevasin каза...

:D:D:D:D!!!
Какво стана в понеделник???

Detelin Markov каза...

Брех тая любов, ама не му даде една черешка да се наяде милото ами го остави... Каква любов ми говорите тогава? Любов на гладно не става. ;)

Plamena Markova-Koleva каза...

Върна се... дори излезе от клавиатурата :D

Анонимен каза...

Това е истинска обич, чиста и непреклонна, дори бих казала неподвластна на времето :)))
И аз въртях доскоро подобна любов с един чаровен паяк :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Уизи! Уби ме! :D

Svetoslav80 каза...

Имах абсолютно същата случка със същия вид червей (явно се срещат това лято), само че тоя втория червей дето дойде със сигурност беше друг понеже първия го пуснах през терасата.

Plamena Markova-Koleva каза...

Да... и моят се оказа друг.

Петя Попова каза...

Ако целунеш червей,дали ще се превърне в пеперуда?

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха... май не, Петя :)