"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

сряда, 19 август 2015 г.

Искрено и лично за приключението "Баня"

Преди половин час Мая си легна на дивана и заспа.

От половин час се опитвам да събера смелост и сили да отида в банята.

Преди:

Още откакто Мая се роди, къпането беше най-неприятното от всички бебе-приключения. Рев, писъци, мятания, страх да не я изтървем... Пробвали сме в леген, в корито, в мивката в кухнята, над мивката в банята, с играчки, без играчки... Не и не.

Сега:

Внезапно, буквално в момента, в който стана на годинка, Мая започна да се смее с глас в банята и... даже да играе с патетата. Сега, след като вече ходи, само чака да й махнем памперса, за да се претъркули от дивана и да хукне голичка към коритото.

Тази седмица:

От известно време Вили пое къпането на Мая. В превод: след като цял ден е бил на работа, това си е тяхното време да се хилят, да мятат патетата, да плискат вода насам-натам и всички други забавни бебе-татковски-номера. Тъй като официално вече ми е трудно да стоя по-дълго време наведена, моята роля се изчерпва до навъртане с фотоапарата и на финала - поемане на Мая и завиване с хавлията.

Тази седмица обаче татко Вили е затрупан с работа и се наложи да се справяме сами. Прибягнахме до най-безопасната тактика - оставям Мая да играе с каквото намери в банята (разбира се, всичко потенциално опасно е махнато), докато се изкъпя, и после я вземам при мен под душа да измия и нея. Всеки път се случва едно и също:

- Мая, ще дойдеш ли да те изкъпя?
- Не! (плюс грабване на руло тоалетна хартия или накъсани парчета и мятането им под душа.)

В момента, в който я взема при мен обаче, си гушва куклата за баня и почва да се хили на водата. Хем й се радва, хем ме стиска здраво с крачета и ръчичка, да не би случайно да я оставя долу.

Единственият недостатък на нашия метод е видът на банята, който оставяме след себе си - пълен хаос, гарниран с много вода навсякъде...

За финал:

Мая спи вече от час. Време е да се преборя с банята.

Мая в действие - изтървана по случайност в банята, малко преди да излезем

тази вечер и прасчо-кошчето ни за боклук падна жертва на любопитната Мая

4 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Хахахаха много забавно си го описала :)))))
на чужд гръб.... ;) :*

Леле сериозно, не знам как се справяш с вече големия корем...

Plamena Markova-Koleva каза...

Препоръчвам на всеки да бъде бременен с малко щураво човече наоколо, Вио - никакви неразположения и неудобства не ти правят кой знае какво впечатление :D

(кога ще ми видиш големия корем, а, а, а???)

Eli каза...

Уф, браво за справянето! Банята е голям 'кеф'... Представи си какво ще става, като младите дами се съюзят и организират акция заедно :)

Plamena Markova-Koleva каза...

Ели... опитвам се да си представя... пък после се отказвам и ще чакам да го видя :D