"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

вторник, 1 май 2012 г.

Познавате ли българин, завършил Харвард?

В момента дясното ми ухо слуша Michel Telo и Ai Se Eu Te Pego, докато лявото наистина се радва да чуе лекция по журналистика в Харвард. Което ми напомня, че тази сутрин се събудих с I'm just a teenage dirtbag... знам ли защо. Та мързелив ден на труда? Не, разбира се.

Да се върнем на Харвард. Преди няколко дни във връзка с изпит трябваше да издиря онлайн курс на обучение, който да разгледам. Понеже до тогава не ми беше хрумвало да се ровя за нещо подобно, след като се върнах от работа, хапнах, гледах "Черешката на тортата", помързелувах, светнах си нощната лампа... та някъде към 22:30 отворих google (който днес е изключителен симпатяга, между другото) и написах първото, което ми хрумна... Harvard online courses. И взеха, че излязоха.

Така установих, че можеш да изкараш дистанционен курс там... стига да извадиш около $2000. Странното за мен беше, че успях да се добера до безплатни видео записи на лекции. Въпреки че никога не съм била фен нито на училището, нито на университета/ въпреки че наближаваше 23:30 часа (а от няколко месеца претърпях коренна трансформация и започнах да си лягам най-късно в 22 часа :))/ въпреки че компютърът ми бръмчи два пъти по-мощно, когато е късно и тихо наоколо, се оказа, че стоя пред монитора и слушам изключително ентусиазирано някаква лекция за редките езици по света.

И сега ми е много любопитно да се запозная с някой, който е бил в Харвард,  завършил е дистанционен курс или планира да го направи.


5 коментара:

Unknown каза...

Познавам човек, който е бил три пъти на индивидуално обучение при няколко професора, а ако ми се усмихне тази година щастието може да бъда "куфар" на едно 5 дневно обучение :)

доставка на алкохол каза...

Това е доста странно и лично на мен ми изглежда евтино като за Харвард... Интересно дали може да си изкараш цяло обучение с диплома от там дистанционно?!

Plamena Markova-Koleva каза...

Ето повече информация - http://www.extension.harvard.edu/distance-education

Violka-Antevasin каза...

Познавам, но не завърши дистанционно по този начин, който описваш, а съвсем редовно, като замина за Щатите преди почти 8-сем години. Ако не се лъжа учеше японистика...(?!) Доста познати и скъпи хора заминаха тогава да учат в USA, който където бе приет (не всички в Харвард разбира се) Но никой не е завършил така и направо се изненадах, че е възможно и дистанционно.... А тези в Бг най-вероятно никога няма да се върнат (да живеят), освен за малко на гости :)

Violka-Antevasin каза...

Плами, липсваш ми в "our music project", стана толкова скучно там... Сама си пускам музика и си се кефя самичка... Изоставихте ме! :)/:(