"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

неделя, 27 май 2012 г.

"Да, аз го яздех тоя живот. И го яздех здраво!"

Мен пък веднъж ме ухапа кон.

И все пак, добър цитат за един дъждовен неделен следобед. Джоко Росич пред Валерия Велева за най-доброто българско списание, на което съм попадала до сега - Biograph.

Изобщо днес започна като много силен ден. Събудих се с варненската ТВ "Черно море", за която още не мога да реша каква точно е концепцията й. Хванах черно-бял анимиран клип, в който се появи Милко Калайджиев, че и мустакът му. Докато се чудех какъв е тоя чалга клип, в който не се чува (почти) никаква чалга, се оказа, че е проект на студентката Елена Петрова от НБУ.


Денят продължи добре. Още с първото проверяване на пощата се натъкнах на непрочетено писмо от гръцко-американски музикант, на когото силно симпатизирам... и който ми обеща интервю.

Докато препичах филийки за закуска, БНТ продължи мексиканската вълна на ентусиазма и показа актрисата Светла Василева. Тъкмо щях да я превключа, защото не ми се слушаше отново за земетресението, но тя първа превключи на друга вълна. Започна да говори за онези инвалиди, които имат ръце, имат крака, здрави са и пак не спират да мърморят колко са нещастни. Онези, които непрекъснато се страхуват. А в дъното на всичките им фобии, в които минава животът им, е ужасът да не се изложат.

След това се озовах с БТВ, докато Петя Дикова вземаше интервю от Мария Статулова. Стана въпрос за приятелството им с Невена Коканова и тяхната парола: "Видиш ли ме с грим - значи нямам и 5 лв. в джоба си". Именно когато били най-закъсали и нямали дори какво да ядат, двете обличали най-хубавите си рокли, правели си прическа, слагали грим, високи токчета и излизали навън. И винаги се намирали приятели, които възхитени от вида им, ги черпели с някой обяд. Който пък продължавал до вечерта. И всички се смеели "до припадък".

Не, няма да си изхвърля телевизора скоро.

Но още не мога да приложа на практика всички тези надъхващи цитати и кадри. Защото неделята почти замина, а с нея и 4-те почивни дни. И пак се почва с новата работна седмица. Ъх.

Обаче как добре звучи...

"Да, аз го яздех тоя живот. И го яздех здраво!"

Четете ли Biograph? Имам само един брой. Чета го вече втори месец и едва го преполових. На това му се вика списание :)

12 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Признавам си, не го знам това списание, но ще го погледна, когато ми се отдаде възможност! Щом го препоръчваш, навярно ще е интересно. Колкото до цитати и мисли от велики българи съм много ЗА има какво да научи и да се вдъхнови от тях! А БНТ1 ми е най-гледаната, ценна и любима телевизия, защото показват стойностни неща и красивата страна на българската култура!
Поздрави, надявам се настроенирто ти да е добро, въпреки мрачните дъждовни дни.

Plamena Markova-Koleva каза...

И аз съм фен на БНТ :)

Вио, мога да ти дам да прочетеш моя брой на Biograph, за да те спечеля за каузата ;)

Violka-Antevasin каза...

Супер! Като се видим... (ох, аз като съм толкова несериозна... кога ли)

Valkocompany каза...

Добро списание :)
Нали знаеш че Жоро Неделчев му е главен редактор :)
А сега да завършим с Бетовен и Дейвид Бекъм :)
http://www.youtube.com/watch?v=Xn8jkyu88bw&feature=player_embedded

Petya каза...

Плами, крада ти цитатът с все кавичките :))) Кара ме да се замисля...

Plamena Markova-Koleva каза...

Ха! Като ще е реклама поне да е със замах :D

Петя, кради! Цитатът го заслужава. Между другото, пак в този брой на Биограф имаше призив на Паулу Коелю "за" интернет пиратството :)

Анонимен каза...

Нямам възможност в момента да чета това списание, но пробуди интерес в мен! Клипчето е доста смислено, благодаря ти . че ми ги поднесе в хубав текст, Плами.

Plamena Markova-Koleva каза...

Явно тепърва ще събирам отзиви за Biograph. Пак заповядай тук, Mayya :)

Borqna каза...

Тази сутрин гледах новия брой и се питах дали да го купя. Или да спестя 7 лева. И всеки път е така...Сега вече знам - ще го купя!
Прекрасен блог! Поздравления!!!

Plamena Markova-Koleva каза...

Благодаря ти, Боряна. Вероятно и списанието ще ти хареса :)

Janet каза...

Plamiiiiii, pak shte komentiram!!!

sea.woman каза...

Имах възможността да разгледам списанието и определено ми хареса!
климатици