"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

четвъртък, 10 януари 2013 г.

Късметът на начинаещия

Помните ли как ви се похвалих с първите си получени договори за авторски права (цък)?

Вече мина повече от месец и междувременно нещата тромаво и упорито решиха да се закучват. След като ги изчетох и открих, че имаме съвсем наближаващ краен срок, минаха през официален преводач и аха да стигнат до юрист, открихме грешка. Още на първата страница. След впечатляващо бърза реакция от страна на издателството в Ню Йорк (само след час), вече разполагах с коригирана версия на заветната първа страница. Бях на едно принтиране разстояние от окончателния вариант на документите за подпис.

Едно принтиране разстояние...

... което, разбира се, реши да се закучи. Защото купищата ни 80-грамова хартия А4 не съвпадна с тяхната 100-и-не-знам-си-колко-грамова хартия със стандартните за тях размери 8 1/2 х 11 инча. След известно обикаляне по хора и етажи... обмисляне на план за следработно отскачане до Office 1, хартията се намери. Страницата прилежно се отряза с незабележимо тъпа ножица до заветния формат US Letter. Дори се принтира. Бях на едно заменяне разстояние от окончателния вариант на документите за подпис.

Едно разменяне разстояние...

... което, съвсем естествено, се закучи. Защото се оказа, че и другите страници драстично се разминават. Един следобяд e-mail-и, за да се установи, че издателството (кой знае как) тотално е объркало единия договор. И сега ще чакам да пристигне нов по пощата.

Слава богу, че хората там си проверяват нон стоп e-mail-ите :D


3 коментара:

Detelin Markov каза...

Да си проверяваш имейла е хубаво нещо :D

Plamena Markova-Koleva каза...

Проблемът е, когато имаш повече от един :)

Detelin Markov каза...

Ползвай десктоп софтуер и няма никакъв проблем броя :)
Windows Live Mail
Mozilla Thunderbirt