остават още 11 :)
мисля, че една от най-любимите ми кухненски придобивки се оказа стената, на която сложихме корк... там се заформи истински оазис на организацията
на Стената на всеки 2-3 седмици закачвам нов хранителен календар на Мая, в който ежедневно описвам какво е яла и какво ново сме въвели... в началото, когато хапваше значително по-малко и всеки ден беше "ухааа нещо ново!", отбелязвах и реакциите й - какви физиономии е правила, дали имам съмнения, че после я е боляло коремчето, дали е повръщала и т.н.
на Стената е и нормалният ни календар, в който пък стриктно отбелязваме рождените дни, годишнините от сватби и т.н., така че другата година да знаем още преди Фейсбук, мама, баба и т.н. на кой ще честитим
на Стената е и списъкът със задачи за 2015... общо взето, всеки ден взаимно си се присмиваме с него :)
точка 10: Да се науча да правя мъфини
тъй като отново имах 2 белтъка, останали след поредната супа с коприва + застройка само с жълтъци, си харесах тази рецепта - цък.
никак не е трудно... единственият недостатък е, че изпоцапах де що намерих големи купи вкъщи
за да бъда наистина коректна към списъка си, остава за следващия път да се науча да правя и шприцованите бели калпачета отгоре, които ми приличат на сладоледа във фунийка от машина
замаскиран липсващ мъфин с чашка, пълна с черен шоколад, сметана и малко пудра захар |
междувременно Мая се забавлява в кошарата с пакетчетата царевично нишесте, малко преди да отидат в тестото
5 коментара:
Забавно.
Само се чудиш какво да ги правиш тези белтъци.
Доди, вече имам брашно от бадеми, така че другия път ще се тествам пак с макароните... този път без импровизации ;)
Трябва от някъде и аз да си набавя такива сложни продукти - в Троян сер съмнявам да се намира такова брашно.
Важното е че опитваш, а и все ти се намират белтъци :D
Имам една много лесна и вкусна рецепта за мъфини, но тя е някъде по кашоните - намерих я онлайн, ама не си спомням къде. След месец ще я изровя, и ще ти я пусна.
Любимият ми вариант е с какао, бял шоколад и малини :)
В очакване съм, Ели :)
Публикуване на коментар