"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

сряда, 30 март 2016 г.

Тази седмица ще играем с домашен куклен театър

Още преди да се родят Мая и Ради, бях нетърпелива да ги водим на куклен театър.

Две години по-късно.. не знам дали не им е рано.

Затова реших да ги изпробвам в контролирана домашна среда :)

С други думи - двете с Ради днес положихме основите на нашия първи домашен куклен театър. И вече нямаме търпение да видим как ще реагира Мая, когато довечера се прибере вкъщи от игри с баба и дядо.



***
Всичко започна... ехеее... през декември, когато бебетата получиха един разкошен подарък - кукли-животни за пръстите на ръката. Докато измисля какви приказки да разкажа с тях, Мая вече беше започнала да ги готви в тенджерките си. Видяло се е, че няма да е вегетарианка.

***
Идеята за кукления театър обаче се появи вчера, след като се прибрахме от разходка до София. Там Мая и Ради получиха не само внимание и игри, но и... подаръци. А единият от тях дойде с кутия, която беше перфектна за малък театър с декемврийските ни кукли за пръсти.



Разбира се, всичко е много лесно и се случи само с едно прекъсване за хранене на Ради.

Изрязах една дупка в гърба на кутията, облепих с цветна хартия, изрязах различни цветни формички. Направих и първите декори - къща и дърво, на гърба на които е залепена по половин клечка за зъби. Тя се забива в пробита с игла дупка на "сцената".

Сега ни остава само да намерим всички кукли, които Мая е прибрала къде ли не, да измислим истории и да правим нови декори :)





4 коментара:

Violka-Antevasin каза...

Много гот! Идеите струят от теб ден след ден (или може би нощ след нощ) :))) :*

Plamena Markova-Koleva каза...

Нощ, нощ ;)

Monna Bonbona каза...

:)Страхотна е идеята... обмислям само дали не мога да направя нещо такова в работата докато и без това бездействам... хахахах

Plamena Markova-Koleva каза...

Хаха, с теб съм :) Ще следя в блога развитието на плана ;)